Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea-Sihastria-Rarau
Manastirea-Sihastria-Rarau

Suceava

Manastirea Sihastria Rarau

20 vietuitori, viaţă de obşte
Hram: înălţarea Domnului, Acoperământul Maicii Domnului Adresa: str. Izvorul Alb, nr. 160, Câmpulung Moldovenesc, 725100, jud. Suceava;
Cum se ajunge la Manastirea Sihastria Rarau: din Câmpulung din centru, spre Cabana Rarău, pe str. Izvorul Alb, 7,5 km; (GPS: 47°28’27.83″N, 25°32’7.75″E)
Stareţ: protos. Haralambie Arcălean;
Contact: +40730895168
Cazare: 150 locuri
Program de vizitare Manastirea Sihastria Rarau: –
Icoane făcătoare de minuni: sapte sfinte Icoane făcătoare de minuni

Manastirea Sihastria Rarau – legenda

Schitul Sihăstria Rarău a fost înfiinţat în 1541, de Petru Rareş, pe lo-cul unei sihăstrii a Cuviosului Sisoe, de la sfârşitul sec. al XV-iea. Se pare că aici s-au refugiat Doamna Elena, soţia domnitorului, împreună cu copiii săi, fiind ocrotiţi de călugări. Drept mulţumire, voievodul a ridicat o biserică în locul celei vechi, înfiinţându-se astfel Schitul Rarău. In 1776 a fost strămutat în taină, de cealaltă parte a muntelui Rarău, fiind desfiinţat de autorităţile austro-ungare. O veche tradiţie consemnează faptul că Maica Domnului însăşi ar fi poruncit această strămutare. Schitul a rămas pustiu vreme de peste două secole.

Manastirea Sihastria Rarau
Manastirea Sihastria Rarau 58

In perioada comunistă, pe locul schitului, s-a ridicat un mic paraclis de Rozaria Răiescu, demolat de autorităţile vremii. Construcţia noii mănăstiri începe în 1992. În 1994 este sfinţită biserica mare, cu hramul Înălţarea Domnului, care s-a pictat în 1998. S-au mai înălţat un paraclis cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, chilii şi un arhondaric -sub stăreţia arhim. llarion Neagoe. în acest locaş se găsesc 7 sfinte icoane făcătoare de minuni, care aduc vindecare şi alinare ce-lor bolnavi. Programul de slujbe se desfăşoară după program athonit.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.