Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Slanic
Manastirea Slanic

Arges

Manastirea Slanic

Inceputurile monahale la Slănic se pierd în negura vremurilor.

25 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Naşterea Maicii Domnului, Schimbarea la Faţă, Sfântul Calinic de la Cernica
Adresă: sat Slănic, corn. Aninoasa, 117037, jud. Argeş
Acces: după 3 km E din loc. Domneşti, venind dinspre Curtea de Argeş, situată pe DN 73C Curtea de Argeş (22 km) Câmpulung-Muscel (22 km), DL spre N, 4,5 km până la Mănăstirea Slănic. Din satul Slănic, venind dinspre Câmpulung-Muscel, 2 km până la intersecţia spre mănăstire; (GPS: 45°15’11.03″N, 24°52’12.69″E)
Stareţ: arhim. Teofil Bădoi
Contact: +40744365741
Cazare: 60 de locuri

Moaste: particele din moastele Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Haralambie, Sf. Teodor Tiron, Sf. Teodor Stratlat.
Icoana facatoare de minuni: icoana Maicii Domnului
Ajunsi la Slanic nu uitati sa vizitati muzeul si biblioteca manastirii.
Imprejurimi: Manastirea Aninoasa

Manastirea Slanic legenda

Prima atestare documentară a Schitului Slănic este datată 16 mai 1679, printr-un act în care popa Nica, fiul lui Macarie călugărul din Slănic, donează Mănăstirii Aninoasa biserica din Slănicul de Jos. în anul 1805 Schitul Slă­nic se desfiinţează, biserica de lemn fiind mutată, în 1830, într-un sat din Vlaşca.

Monahul lrinarh Pulpea, originar din Slănic, se retrage, în 1916, în apropierea troiţei rămase din vechiul schit, unde începe construirea unei biserici în cinstea Maicii Domnului. în 1944 Vitimion Niţoiu este numit stareţ al schitului şi introduce rânduieli de slujbă zilnică în aşezământ.

Manastirea Slanic

Din 1978 conducerea schitului este lăsată în seama ucenicului său, părintele Teofil Bădoi. În 1991 se ridică o nouă biserică pe locul celei vechi din perioada interbelică. Din 1992 Schitul Slănic devine mănăstire.

Pe „Taborul” argeşean, denumire inspirată a ÎPS Calinic al Argeşului, se ridică astăzi ,,trei colibe”: o biserică cu hramul Schimbarea la Faţă, în cinstea Mântuitorului, o alta cu hramul Naşterea Maicii Domnului şi o a treia cu hramul Sf. Ierarh Calinic de la Cemica.

Harta Manastirea Slanic

Voteaza articolul
[Total voturi: 4 Scor general: 4]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.