Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Suzana
Manastirea Suzana

Prahova

Manastirea Suzana

Mănăstirea Suzana a fost întemeiată în 17 40, în jurul unei bisericuţe de lemn cu hramul Sf. Nicolae hram pe care-l poartă şi astăzi.

50 vieţuitoare, viaţă de obşte/viaţă de sine
Manastirea Suzana Hram: Sfântul Nicolae; Acoperământul Maicii Domnului (biserica mică)
Adresă: com. Măneciu, 107355, jud. Prahova Acces: la 400 m V de DN 1A (din Bucureşti, pe DN 1/E 60, DN 1A, 124 km; din Ploieşti, 58 km; din Braşov, 55 km); (GPS: 45°23’37.39″N, 25°55’45.78″E)
Stareţă: stavrofora Arsenia Stan
Contact: +40244294278
Cazare: 50 locuri
Moaste: particele din moastele Sf. Mina si Sf. Haralambie
Icoane facatoare de minuni: Icoana Macii Domnului a Milostivirii
De vazut: Muzeu: icoane vechi pictate pe lemn si sticla, obiecte de cult, carte veche romaneasca
Program vizitare: –

Manastirea Suzana legenda

Numele mănăstirii este moştenit de la ctitora Stanca Arsica din Săcele, care s-a numit prin călugărie Suzana. Prima biserică de lemn a fost înlocuită cu o alta de zid, care nu va dura însă, surpându-se în urma a două cutremure din prima jumătate a veacului al XIX-lea. Biserica de astăzi este zidită în anii 1880-1882, sub stăreţia monahiei Natalia Perlea, mătuşa vestitului dirijor Ionel Perlea.

Pictura bisericii, executată în ulei, aparţine lui Petre Nicolau, unul dintre cei mai buni ucenici ai pictorului Gheorghe Tattarescu. Cea de-a doua biserică a mănăstirii, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, a fost construită în anul 1911. Mănăstirea Suzana a fost restaurată în anii 1965-1970, prin purtarea de grijă a PF Justinian.

Manastirea Suzana
Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.