Hi, what are you looking for?

Manastirea Techirghiol
Manastirea Techirghiol

Prahova

Manastirea Techirghiol

Primul Patriarh al României, Miron Cristea, cumpără, în 1928, în Techirghiol, o vilă cu 16 camere, pe care o transformă în sanatoriu preoţesc, deservit de câteva călugăriţe.

43 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Techirghiol Hram: Adormirea Maicii Domnului
Adresă: str. Ovidiu, nr. 5, Techirghiol, 906100, jud. Constanţa
Acces: 15 km S de Constanţa, 2 km V de Eforie Nord. DN 39/E87 Constanţa­Agigea, apoi DN 38 spre SV până la Techirghiol; (GPS: 44°3’7.70″N, 28°36’4.41 „E)
Manastirea Techirghiol Stareţă: stavrofora Semfora Gafton
Manastirea Techirghiol Contact: +40241735 614, +40241735449; www.sfanta-maria.ro
Manastirea Techirghiol Cazare şi tratament: 180 locuri în Centrul Social-Pastoral Sf. Maria

Ajunşi la Techirghiol, nu uitaţi să luaţi o binecuvântare de la duhovnicul mănăstirii -părintele Arsenie Papacioc!
De văzut: • statuia de bronz a Sfantul Pantelimon una dintre cele mai reprezentative lucrări ale sculptorului Ion Jalea, aflată în curtea mănăstirii.

Manastirea Techirghiol legenda

În 1951 PF Justinian va aduce în noul aşezământ o frumoasă biserică de lemn, din sec. al XVII-lea, de origine transilvăneană (Maioreşti, jud. Mures), cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, pe care o resfinţeşte pe 15 august 1951, schimbându-i hramul în Adormirea Maicii Domnului.

Manastirea Techirghiol

Biserica fusese mutată în 1934 de către Carol al II-lea la Sinaia, regele construindu-le, în schimb, localnicilor, o biserică mai încăpătoare, de zid. Icoanele împărăteşti sunt datate 1730, pictura fiind de expresie naivă. în anii 1965-1967, PF Justinian va extinde complexul de la Techirghiol, lucrările continuând şi în anii 1975-1977.

In 1995 schitul devine mănăstire. Intre 1999 şi 2000 s-a amenajat o bază modernă de tratament balnear, sub ocrotirea Sf. Pantelimon, dotată cu aparate pentru electroterapie, băi galvanice, băi saline etc.

In octombrie 2000 PF Teoctist pune piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici de zid cu acelaşi hram. În jurul locaşului, în următorii ani, se vor înălţa chilii, după arhitectura tradiţională ortodoxă românească. In mănăstire functionează un atelier de icoane bizantine. Este metoc al Arhiepiescopiei Bucureştilor.

Manastirea Techirghiol

Harta Manastirea Techirghiol

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Editoriale

Legenda și Tradițiile Sf. Gheorghe: O Sărbătoare plină de Simboluri și Trecut Introducere Sf. Gheorghe este una dintre cele mai venerate sărbători din tradiția...

Editoriale

Misterele și Tradițiile Sărbătorii Sf. Nicolae: O Legendă Vie în Cultura Românească Sărbătoarea Sf. Nicolae, celebrată pe data de 6 decembrie, este una dintre...

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Povestea biruinței asupra răului În fiecare an, pe data de 23 aprilie, creștinii sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, un sfânt venerat nu...

Editoriale

Legenda și Tradițiile Sf. Gheorghe: O Sărbătoare Plină de Semnificație În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii din întreaga lume sărbătoresc ziua Sfântului Gheorghe,...