Connect with us

Hi, what are you looking for?

Manastirea Turnu
Manastirea Turnu

Valcea

Manastirea Turnu

Denumirea îi este dată de un turn aflat pe stânca „Piscul lui Teofil”, turn construit de legiunile romane din Castrul Arutela în sec. al II-iea. Iniţial s-a numit Schitul de după turn, apoi Schitul Turnu şi, în cele din urmă, Mănăstirea Turnu.

Manastirea Turnu Hram: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Schimbarea la Faţă (biserica nouă)
Manastirea Turnu Adresa: loc. Călimăneşti, 245600, jud. Vâlcea
Cum se ajunge la Manastirea Turnu: DN7/E81 din Călimăneşti spre Sibiu, 5 km, dreapta pe pod 300 m, imediat stânga pe lângă râu 1 ,5 km, dreapta la troiţă 300m (GPS: 45°17’17.86″N, 24°18’31.98″E)
Stareţ: loanichie Trifa
Contact: +40250750851
Cazare: 30 locuri
Program vizitare: –

Manastirea Turnu
Manastirea Turnu 27

Manastirea Turnu legenda

La poalele culmii Tumeanu din masivul Cozia, de-a lungul timpului, au fost multe sihăstrii, chilii săpate în stâncă, dintre care unele se mai păstrează şi astăzi.

Imprejurimi:
• În apropierea acestui vechi aşe­zământ monastic se păstrează şi astăzi unele vestigii istorice renumite, cum ar fi: castrul roman Arutela sau stânca de piatră numită Masa lui Traian.
De văzut: • Peşterile sihaştrilor Daniil şi Misail din curtea mănăstirii.

Manastirea Turnu
Manastirea Turnu 28

Biserica veche, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a fost ridicată în 1676, pe locul alteia din lemn, de Varlaam, Mitropolitul Ţării Româneşti, fiind o copie a Coziei vechi. Mistuită de flăcări în 1932, a fost refăcută în 1933. In jur se află numeroase chilii săpate în piatră, două peşteri unde pustnicii se izolau de lume. Biserica nouă, numită şi Biserica cea mare, cu hramul Schimbarea la Faţă, a fost ridicată între anii 1897 şi 1901, de episcopul cărturar Gherasim Timuş. Aceasta are formă pătrată, cu două niveluri, parter şi etaj, la fiecare nivel fiind o biserică în care se ţine slujba separat, de alt preot.

Manastirea Turnu constructia

Între anii 1935 şi 1938 au fost construite corpurile de chilii şi întregul ansamblu a fost renovat. Până în anul 1939 aici a funcţionat o şcoală de cântăreţi bisericeşti. A fost desfiinţată în 1961, reînfiinţată ca schit în 1975, iar din 1988 redevine mănăstire. Vieţuitorii de aici duc o viaţă aspră, neconsumând carne.

Poze

Manastirea Turnu
Manastirea Turnu 29
Manastirea Turnu
Manastirea Turnu 30
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Suceava

Vizualizari: 0 5 vieţuitori, viaţă de obşteHram: Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Spiridon (paraclis) Adresa: sat Poiana Belţi, com. Pârteştii de Jos, 727 425,...

Suceava

Drumul poate fi făcut şi pe jos, peisajul fiind deosebit de frumos: munte, pădure, câmpie, izvoare. Numele Orata este preluat de la afluentul râului...

Suceava

Vizualizari: 0 40 vieţuitoare, viaţă de obşteHram: Buna VestireAdresa: sat Vatra Moldoviţei, 727595, jud. Suceava Cum se ajunge la Manastirea Moldovita: din Câmpulung Moldovenesc...

Suceava

Vizualizari: 0 3 vieţuitoare. viaţă de obşteHram: Sfântul Vasile cel Mare Adresa Manastirea Moldova-Sulita: sat Groşi, com. Boroaia, 727040, jud. Suceava Cum se ajunge...