Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Valea Neagra
Manastirea Valea Neagra

Vrancea

Manastirea Valea Neagra

In anul 1755, preotul Maftei din Spineşti împreună cu doi călugări de la Poiana Mărului întemeiază Schitul Vrancea nume purtat de actuala mănăstire o lungă perioadă de timp.

6 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Valea Neagra Hram: Adormirea Maicii Domnului (biserica de lemn), Pogorârea Duhului Sfânt (biserica de zid)
Adresă: sat Valea Neagră, corn. Nistoreşti, 627238, jud. Vrancea
Acces: din Focşani DN 20 spre NV până la Valea Sării (46 km), apoi spre V, DJ 2050 Năruja, 7 km; DJ 205M Herăstrău, 13 km. Din Herăstrău încă 3 km până la mănăstire, ultimii kilometri de drum sunt pietruiţi. (GPS: 45°48’28.45″N, 26°38’10.21 „E)
Stareţă: stavrofora Melania Gândac
Contact: +40728970479

Icoane facatoare de minuni: Icoana Maicii Domnului Preasfanta

Manastirea Valea Neagra legenda

Intr-o scrisoare din 17 iulie 1844, a episcopului Meletie, către protoieria ţinutului Putna, se vorbeşte despre alegerea stareţului de la sihăstria Valea Neagră. Aşezământul ajunge biserică de mir între 1894 şi 1909, fiind părăsit de călugări.

O nouă obşte din 1920. în anul 1952 schitul va fi transformat în mănăstire de maici, fiind aduse 9 surori şi monahii de la Mănăstirea Trotuşanu. Desfiinţată în 1960, în urma Decretului 410/1959, biserica mănăstirii ajunge filie a parohiei Herăstrău. în 1968 se reîntoarce la mănăstire monahia Petronia Ciornea, care va aduna în jurul ei 5 vieţuitoare.

Manastirea Valea Neagra

Biserica de lemn, monument istoric, este înălţată pe bolovani de râu, catapeteasma acesteia, din lemn de tei, este poleită cu aur şi bronz. Lângă chiliile vechi se înalţă actualmente o nouă clădire din lemn, ce cuprinde trapeza, bucătăria şi un mic arhondaric. Biserica de zid, înălţată în ultimii ani, are hramul Pogorârea Sf. Duh, fiind sfinţită pe data de 27 mai 2007.

Harta Manastirea Valea Neagra

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.