Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Vierosi
Manastirea Vierosi

Arges

Manastirea Vierosi

Mănăstirea a fost ctitorită în anii 1571-1573 de către vornicul Ivaşcu Golescu.

fără obşte
Hram: Intrarea Maicii Domnului în Biserică
Adresă: loc. Mioveni, cartier Făgetu, 115403, jud. Argeş
Acces: din DN 7, la ieşirea din Piteşti, 9 km pe DC 79, DC 80 spre NE, prin Valea Mare-Podgoria; (GPS: 44°56’32.35″N, 24°54’20.59″E)
Administrator: pr. Marius Nedelea

Imprejurimi: • Casa memorială Liviu Rebreanu, Valea Mare-Podgoria

Manastirea Vierosi legenda

Un alt ctitor de seamă al ei este marele vistier Stroe leurdeanu, care o va reface, parţial, în 1645. După mai mulţi cercetători, aici s-a retras Sf. Cuv. Sofronie de la Cioara, luptător împotriva uniatismului din Ardeal, în veacul al XVIII-lea. Biserica mănăstirii a fost restaurată în anii 1955-1956.

Manastirea Vierosi

Zidurile cetă~i mănăstirii sunt ruinate aproape în întregime, iar biserica necesită ample lucrări de consolidare. La Mănăstirea Vieroşi se află mai multe lespezi tombale, printre care cea a lui Albu Golescu şi a soţiei sale Irina. După o lungă perioadă de dispariţie a vieţuirii monahale, mănăstirea a fost reînfiinţată în 1998. în prezent nu are însă nici un vieţuitor.

Harta Manastirea Vierosi

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.