Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Vladimiresti
Manastirea Vladimiresti

Galati

Manastirea Vladimiresti

Mănăstirea Vladimireşti are cea mai numeroasă obşte dintre mănăsti­rile româneşti (aproape 150 de maici şi surori Agapia şi Văratecul având vieţuire de sine).

147 de vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Vladimiresti Hram: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirii (biserica mică)
Adresă: corn. Tudor Vladimirescu, 807295, jud. Galaţi
Acces: DN 25 Galaţi (43 km)-Tecuci (36,5 km). Mănăstirea se află la 4 km V de corn. Tudor Vladimirescu (GPS: 45°13’46.08″N, 27°46’52.33″E)
Stareţă: stavrofora Daniela Nedelcu
Contact: +40236828781

Icoane facatoare de minuni: Icoana Maicii Domnului
De vazut: Muzeu peste 100 dde icoane ddin sec. XVII-XIX

Manstirea Vladimiresti legenda

A fost ctitorită în anul 1938, de stavrofora Veronica Gurău (t 2005), pe terenul primit ca zestre din partea părinţilor săi. Biserica mare, înălţată între 1941 şi 1943, este în formă de cruce, în stil moldovenesc, şi are hramul Adormirea Maicii Domnului. La răsărit de biserică se află paraclisul cu hramul Izvorul Tămăduirii (1939), ctitorit de arhim.

Manastirea Vladimiresti

Visarion Nicolau. La data desfiinţării mănăstirii de către puterea comunistă 14 februarie 1956, la Vladimireşti vieţuiau 318 monahii. După deschiderea mănăstirii, în martie 1990, se repară cele două corpuri de chilii în care funcţionase un preventoriu de copii şi se ridică alte două clădiri stărepa, chilii etc.

Poarta mănăstirii este înălţată în 1992, în stil maramureşean. Depne ateliere bine dotate de pictură, sculptură bisericescă, croitorie, broderie, tricotaje, covoare. Generatoare a ceea ce presa şi teologii vor numi din perioada interbelică până în prezent ,,fenomenul Vladimireşti”.

Harta Manastirea Vladimiresti

Voteaza articolul
[Total voturi: 3 Scor general: 4.7]
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar Of Cana Dobrita

    Cana Dobrita

    10 ianuarie 2022 at 10:47

    Transmite in permanenta bucurie si liniste sufleteasca, binecuvantari ceresti!De o frumusete aparte, manastirea este deosebita, atat pt arhitectura ei, cat si pt vietuitoarele manastirii. O splendoare in toata puterea cuvantului,aparuta in aceste locuri de campie, arse de soarele puternic de vara si lovita cu cruzime de viscolele timpurilor, tumultoasa si vibranta ca o apa vie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.