Constanta
Mănăstirea a fost înfiinţată în preajma vechii biserici a satului Strunga, construită în jurul anului 1770, din stuf şi lut.
Hi, what are you looking for?
Cele mai frumoase manastiri din Constanta. România este bine cunoscută pentru frumoasele sale mănăstiri. Datând din epoca medievală și fiind unice în lume, mănăstirile din Constanta trebuie să fie plasate pe lista „de văzut” dacă aveți șansa de a petrece ceva timp în acest judet. Un pelerinaj in Constanta iti va oferi oportunitatea sa vizitezi o parte din aceste manastiri, sa admiri arhitectura religioasa si sa te bucuri de bogatia spirituala a oamenilor din zona aceasta.
Poti sa vizitezi aceste manastiri fie singur, pe cont propriu, intr-un circuit cu familia in masina personala, pe care sa-l planifici de unul singur, fie cu ajutorul unei agentii de turism specializata in pelerinaj. Prima varianta iti va oferi mai multa libertate de miscare iar cazarea la manastirile din Constanta va fi cu mult mai avantajoasa si ieftina iar in multe cazuri mai de calitate decat la hoteluri sau pensiuni. Avem disponibila si o harta manastirilor din Constanta, pentru o planificare mai usoara a calatoriei.
Mănăstirea a fost înfiinţată în preajma vechii biserici a satului Strunga, construită în jurul anului 1770, din stuf şi lut.
Schitul a luat fiinţă în anul 2003, prin donarea unei suprafeţe de 10 ha teren arabil, de către familia Borchiş, Arhiepiscopiei Tomisului.
In localitatea constănţeană Poarta Alba s-a ridicat un monument de dimensiuni impresionante, inscripţionat cu nume de colonii: Columbia, Saligny, Medgidia, Poarta Albă, Noua Culme,...
Aşezământul monahal Sf. Ioan Casian a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Teodosie.
În anul 1921, principesa Elena, mama regelui Mihai, a donat 100 ha pentru înfiinţarea unei mănăstiri de maici Sf. Elena de la Mare, cu...
Mănăstirea Peştera Sfantului Apostol Andrei este mărturia toponimică a apostolatului Sfantului Apostol Andrei în ţinuturile Dobrogei.
Noua vatră monahală este situată pe drumul ce leagă Mănăstirea Sf. Apostol Andrei de Mănăstirea Dervent, două repere ale trecutului nostru creştin strâns legate...
In 1926 Societatea Mormintele eroilor căzuţi în război ia iniţiativa realizării unui cimitir de onoare internaţional la Mircea Vodă.
În perioada romano-bizantină, călugări misionari au venit din Sudul Dobrogei, din Constantinopol sau Capadocia, pentru a sluji în bazilicile histriene.
Pe raza localităţii Dumbrăveni s-a descoperit în ultimii ani un complex rupestru, format din mai multe morminte creştine şi o bisericuţă ce prezintă analogii...
În timpul lui Diocleţian (285-305), în Dobrogea (Scythia Minor) au fost martirizaţi mai mulţi creştini: Evagrius, Benignus, Cristus, Sive, Cresto, Arestus, Sinidia, Rufus, Patricius,...
A fost înfiinţată în 2005, în vecinătatea unui izvor tămăduitor amenajat prin anii '30 de către preotul din satul Băltăgeşti.