Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Sigur, iată câteva rețete de mâncare de post, simple și delicioase, perfecte pentru a respecta tradiția creștin ortodoxă.


1. Suflă de Legume cu Quinoa

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa
  • 2 căni apă
  • 1 morcov mediu, tare, dat pe răzătoare
  • 1 dovlecel mic, dat pe răzătoare
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • O mână de pătrunjel, tocat

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală, adaugă quinoa și apă. Fierbe-le la foc mediu până se absoarbe tot apa (aproximativ 15 minute).
  2. Între timp, într-o tigaie, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa și usturoiul, călind până devin translucide.
  3. Adaugă morcovul și dovlecelul și călește-le timp de 5-7 minute, amestecând ocazional.
  4. După ce quinoa este gata, adaugă-o în tigaie, amestecând bine pentru a combina toate ingredientele.
  5. Condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. Servește cald.


2. Tocăniță de Fasole cu Roșii

Ingrediente:

  • 2 căni fasole (preparată din conservă sau fiartă)
  • 1 cutie roșii în suc propriu (sau 2 roșii proaspete)
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 morcov, tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia de ardei
  • Sare și piper după gust
  • O mână de busuioc proaspăt (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa și usturoiul. Călește până devin aurii.
  2. Adaugă morcovul și ardeiul, amestecând pentru a le găti timp de aproximativ 5 minute.
  3. Adaugă fasolea și roșiile, condimentează cu boia, sare și piper. Fierbe la foc mic timp de 15 minute.
  4. Dacă dorești, adaugă busuiocul înainte de a servi. Servește cald, alături de pe bread.


3. Salată de Năut și Avocado

Ingrediente:

  • 1 conservă năut (aproximativ 400g)
  • 1 avocado bine copt
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi
  • ½ ceapă roșie, tocată mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust
  • O mână de pătrunjel tocat

Instrucțiuni:

  1. Scurge și clătește năutul. Pune-l într-un bol mare.
  2. Adaugă roșia, ceapa și pătrunjelul deasupra.
  3. Într-un alt bol, zdrobește avocado și amestecă-l cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.
  4. Toarnă amestecul de avocado peste salată și amestecă ușor, având grijă să nu zdrobești prea mult ingredientele.
  5. Servește imediat, ca o gustare sănătoasă sau ca un prânz ușor.


4. Mâncare de Linte cu Morcovi

Ingrediente:

  • 1 cană linte verde sau maronie
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 4 căni apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper și ierburi provence după gust

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală, călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline până devin aurii.
  2. Adaugă morcovii și lintea, amestecând bine, apoi toarnă apa.
  3. Fierbe la foc mic timp de 25-30 de minute, sau până când lintea este fragedă.
  4. Condimentează cu sare, piper și ierburi provence. Servește cald, alături de pâine integrală.


Sper că aceste rețete de post îți vor aduce bucurie și gust în bucătărie! Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare