Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

„Rețeta de post cu negresă: Deliciul vegan pe care trebuie să-l încerci!”

Desigur! Iată câteva rețete simple de mâncare de post, fiecare fiind delicioasă și hrănitoare. Sper să le găsești la fel de plăcute ca și noi!

1. Supa de Legume cu Tăieței

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi
  • 2-3 roșii
  • 100 g tăieței de post
  • 2 l de apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață pentru garnisire (pătrunjel sau mărar)

Instrucțiuni:

  1. Curăță și taie morcovii, ceapa, ardeiul și cartofii cubulețe.
  2. Într-o oală, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa. Călește-o câteva minute până devine translucida.
  3. Adaugă morcovul, ardeiul și cartoful, amestecând la foc mic timp de 5 minute.
  4. Pune apă în oală și aduc-o la fierbere. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute.
  5. Adaugă tăiețeii și continuă fierberea conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. La final, asezonează cu sare, piper și presară verdeață deasupra.


2. Saramură de Pești cu Legume

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică
  • 1 broccoli mic
  • 1 morcov
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml oțet
  • 1 litru apă
  • Sare după gust

Instrucțiuni:

  1. Fierbe conopida și broccoli în apă cu sare timp de 5-7 minute, până devin ușor moi.
  2. Taie morcovul felii subțiri și pune-l într-un bol.
  3. Pregătește dressingul: amestecă uleiul, oțetul, usturoiul zdrobit și sare.
  4. Pune legumele fierte într-un recipient, adaugă morcovul și toarnă dressingul peste ele.
  5. Amestecă ușor și lasă să se marineze cel puțin o oră înainte de servire.


3. Salată de Quinoa cu Legume

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • 1 castravete
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie
  • 1 ceapă verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • Suc de lămâie după gust
  • Sare și piper

Instrucțiuni:

  1. Spală quinoa sub jet de apă rece, apoi fierbe-o în 400 ml apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Când este gata, las-o la răcit.
  3. Taie legumele în cuburi mici și aruncă-le într-un bol mare.
  4. Adaugă quinoa răcită, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.
  5. Amestecă bine și lasă salata să se răcească în frigider pentru 30 de minute înainte de servire.


4. Cartofi la Cuptor cu Ierburi Aromate

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi mari
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Curăță cartofii și taie-i în sferturi.
  3. Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit, rozmarinul, cimbrul, sare și piper.
  4. Pune cartofii într-o tavă de cuptor și toarnă sosul peste ei, amestecând bine.
  5. Coace-i timp de 30-40 de minute, întorcându-i din când în când, până devin aurii și crocanți.

Aceste rețete sunt simple, sățioase și ideale pentru a fi savurate în perioada postului. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Retete de post

Sigur, iată câteva rețete delicioase și hrănitoare de post, ideale pentru a fi preparate de orice nivel de experiență în bucătărie! 1. Supa de...

Pictura

În lumea artelor, există nume care răsună puternic, iar David Durel este unul dintre aceștia. Pictor bisericesc renumit, Durel a reușit să îmbine cu...

Editoriale

Legenda și Tradițiile Sf. Gheorghe: Sărbătoarea Care Îmbină Războiul cu Renașterea În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii din întreaga lume sărbătoresc pe Sf....

Pictura

Ion Jalea s-a născut în anul 1880, într-o familie modestă din județul Constanța. De la o vârstă fragedă, arta l-a fascinat, iar talentul său...