Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Rugaciunea Nasilor
Rugaciunea Nasilor

Rugaciuni

Rugaciunile nasilor

Rugaciune puternica a nasilor la botezul unui prunc pentru ajutor si sanatate. Rugaciunea nasilor pentru finii de cununie.

Rugaciunea nasilor la botezul unui prunc

Cel ce ai daruit robului Tau/roabei Tale [N] izbavire de pacate prin Sfantul Botez si i-ai dat ca pe o arvuna innoirea vietii, Insuti Stapane, Doamne, binevoieste sa straluceasca pururea lumina fetei Tale in inima robului Tau acesta [roabei Tale aceasta]; apara pavaza credintei sale nebantuita de vrajmasi, pazeste-i nespurcata si neintinata haina nestricaciunii cu care s-a imbracat; fii milostiv acestuia [acesteia] si noua, parintilor/nasilor sai, dupa multimea indurarilor Tale.

Ca intru aceasta Sfanta Taina s-a binecuvantat si s-a slavit preacinstitul si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

Amin.

Rugaciunea Nasilor La Botezul Unui Prunc
Rugaciunea nasilor la botezul unui prunc

Rugaciunile nasilor pentru finii de cununie

Rugăciunea 1
Dumnezeule Atotputernic si Atoatetiitor, rugamu-ne Tie pentru robii Tai [N], pe care unul altuia i-ai harazit, asezandu-i sub puterea Tainei Tale si cu inger pazitor incununandu-i, sa-i desavarsesti intru iubire si sa-i invrednicesti de copii sanatosi si de casa imbelsugata. Iar pe noi, nevrednicii, sa ne luminezi si sa ne intaresti spre a le sta alaturi dupa cuviinta, cu rugaciune si cu bun sfat, ca niste marturisitori si implinitori statornici ai voii Tale celei dumnezeiesti si ai sfintelor Tale randuieli, si ca niste parinti sufletesti, partasi la implinirea sfanta a acestei familii. Daruieste lor si noua, Doamne, ca, in tot timpul, intr-un duh intalnindu-ne, pe Tine sa Te preamarim, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunile Nasilor Pentru Finii De Cununie
Rugaciunile nasilor pentru finii de cununie

Rugăciunea 2
Doamne, Dumnezeul nostru, ai grijă de finii noştri (numele), pe care ni i-ai dat în grijă spre a le fi sprijin în viaţa aceasta.
Dăruieşte-le, Doamne, pace, înţelegereşi dragoste. Binecuvântează casa lor cu toate cele de trebuinţă. Alungă de la ei toată tulburarea trupească şi sufletească, toată cearta şi toată tristeţea. Să vină peste ei darul Tău, Doamne.

Dăruieşte-le să iubească şi să păstreze dreapta credinţă, să respecte Biserica şi să ţină rânduielile ei. Să-şi crească urmaşii în frica Ta şi în ascultare de poruncile Tale. Să cunoască finii noştri (numele) dragostea Ta, Doamne, dar şi mustrarea Ta atunci când calcă pe drumuri greşite.

Călăuzeşte-ne pe noi, Doamne, să ştim cum să-i sfătuim să trăiască în înţelegere şi cum să se ferească de duhul necurat al răutăţii, al mâniei şi al desfrânării. Păstrează patul lor curat de orice întinăciune. Păstrează inimile lor departe de ispitele potrivnicului. Ca bine vieţuind, să-Ţi mulţumească şi să Te laude până la sfârşitul vieţii lor. Amin.

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din aceiasi categorie

Rugaciuni

Vizualizari: 93 Rugaciunea Întaia (a Sfantului Vasile cel Mare) Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce esti izvorul vietii si al nemuririi, Facatorul...

Editoriale

Vizualizari: 8 In 1950, Roger Duvoison a scris o poveste despre o gasca cu numele de Petunia. Se spune ca intr-o zi ea a...

Sfinti

Vizualizari: 34 Copilarie Sfanta Filofteia Sfanta Filofteia s-a născut pe la 1206 în cetatea Târnovo, din sudul Dunării. Părinţii ei erau creştini şi se...

Editoriale

La manastirea Petru Voda, cu trei kilometri mai in vale, intr-o pajiste frumoasa, unde odinioara Parintele Justin obisnuia sa mearga cu animalele la pascut,...