Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Bradetu 02
Schitul Bradetu 02

Arges

Schitul Bradetu

Noul Schit Brădetu, din satul cu acelaşi nume, se află pe culmea Dealului Seci, la altitudinea de 800 m, loc din care se deschide o frumoasă privelişte asupra vechii moşii a Schitului înălţarea Domnului ctitorie a voievodului Mircea cel Bătrân şi a întregii dinastii a Basarabilor.

4 vieţuitori viaţă de obşte
Schitul Bradetu Hram: Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfântul Nectarie Taumaturgul
Adresă: sat Brădetu, corn. Brăduleţ, 117147, jud. Argeş
Acces: din loc. Prosia, situată pe DN 73C Curtea de Argeş (17 km)-Câmpulung-Muscel (27 km), DJ 703111, 5 km spre N până la Brădet. De la intrarea în sat ramifica~e la stânga 1 km până la schit (GPS: 45°18’36.79″N, 24°45’40.50″E)
Schitul Bradetu Egumen: ierom. Filotei Dabu
Contact: +40248267520

Moaste: particele din moastele Sf. Nectarie
Se recomanda confirmarea telefonica a vizitei la Schitul Bradet. Nu exista spatii de cazare. Nu sunt indicatoare catre schit.

Schitul Bradetu legenda

Din vechiul ansamblu monahal mai există în zilele noastre doar biserica mare, datată din 1395 astăzi biserică parohială, în jurul căreia se află un cimitir. Obştea noului schit s-a constituit din dorinţa reînnodării firului vieţuirii monahale pe aceste locuri, unde, vreme de cinci secole până la reforma lui Cuza s-au înălţat mulţime de rugi şi făgăduinţe.

Schitul Bradetu
Schitul Bradetu 58

In bisericuţa de lemn, în stil muntenesc, sunt aşezate sub un baldachin moaştele Sf. Nectarie de Eghina şi o icoană a Maicii Domnului, dăru­ite schitului de către Mănăstirea Sf. Treime din Eghina, în anul 2005.

Harta Schitul Bradetu

Voteaza articolul
[Total voturi: 3 Scor general: 4]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.