Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Ciobanoaia
Schitul Ciobanoaia

Buzau

Schitul Ciobanoaia

Biserica de lemn a Schitului Ciobănoaia, înfiinţat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în anul 1998, fusese adusă în 1870, de la Schitul Apşoa­ra (astăzi Săsenii Noi), aşezământ desfiinţat în urma secularizării averilor mănăstireşti (decembrie 1863).

3 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Pantelimon (biserica veche); Sfântul Teodosie de la Brazi (paraclisul)
Adresă: corn. Merei, 127355, jud. Buzău
Acces: 1. din loc. Verneşti, situată pe DN 10 la 11 km NV de Buzău, DC 52 spre V 2 km până în Săsenii Noi, apoi DJ 205 spre S 4,5 km; din Ciobănoaia DL spre V 2 km până la schit; 2. din DN 1 B, indicator la 1 O km de Buzău, DJ 203G spre Merei 4 km N; 3 km E pe DJ 205 până la Ciobănoaia, apoi 2 km până la schit. (GPS: 45°10’12.68″N, 26°40’39.05″E)
Egumenă: monahia Iustina Gheonea
Contact: +40238428630

Imprejurimi: Pivnita brancoveneasca, sat Izvoru Dulce

Schitul Ciobanoaia legenda

Până la data înfiinţării schitului, de biserica de lemn se îngrijise preotul Constantin Moise, de la parohia Zorleşti. A fost mai întâi schit de călugări, sub conducerea protos. Macarie David, fiind transformat în schit de maici din 2005.

Schitul Ciobanoaia

In anul 2008 este sfinţit un paraclis cu hramul Sf. Teodosie de la Brazi, împodobit cu frumoase fresce de pictorul Aurelian Voicu din Constanţa. S-au construit în ultimii ani, cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, un corp de chilii şi câteva anexe gospodăreşti.

Harta Schitul Ciobanoaia

Voteaza articolul
[Total voturi: 4 Scor general: 3.5]
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar Of Gheorghe Moraru

    Gheorghe Moraru

    16 august 2022 at 11:36

    Am vizitat schitul de Adormirea Maicii Domnului. Undeva, în spatele paraclisului avea loc o masă (erau multe mașini în parcare) de un nivel de civilizație foarte îndoielnic, cu totul nepotrivit locului (gălăgie mare, râsete, hăhăieli indecente, etc., totul la un nivel sonor demn de o cârciumă ordinară. Păcat. Locul sfânt ar trebui să îndemne la cu totul altceva…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.