Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Dragoslavele
Schitul Dragoslavele

Prahova

Schitul Dragoslavele

Schitul Dragoslavele a luat fiinţă în 1929, ca reşedinţă patriarhală de odihnă.

3 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Adresă: com. Dragoslavele, 117375, jud. Argeş
Acces: Bucureşti-Târgovişte-Câmpulung-Muscel-Dragoslavele (DN 71, DN 72A, DN 73/E 574), 149 km; Braşov-Rucăr-Dragoslavele (DN 73/E 574), 57 km. Schitul se află la 500 m V de centrul corn. Dragoslavele (GPS: 45°20’56.05″N, 25°9’35.06″E)
Administrator: arhim. Pavel Toderiţă
Contact: +40248544464

Moaste: particele din moastele Sfintilor 40 de Mucenici, Sfantul Ioan Iacob Hozevitul

Schitul Dragoslavele legenda

Preoţimea musceleană a construit aici o vilă, pe care o va dărui Patriarhului Miron Cristea. In 1949, PF Justinian a adus la Dragoslavele o biserică de lemn, construită la sfârşitul sec. al XVII-iea de credincioşii din Borşa, jud. Maramureş.

Schitul Dragoslavele

Tot el va restaura incinta casei patriarhale de odihnă, înfiinţând Schitul Dragoslavele. Biserica schitului a fost sfinţită în 1949. În anii 1950-1960, în cadrul aşezământului a funcţionat o şcoală de cântăreţi bisericeşti. Din cauza protestelor faţă de măsurile abuzive ale regimului comunist, prin care mii de călugări erau scoşi din mănăstiri, în 1959, PF Justinian Marina i se va impune domiciliu forţat, vreme de şase luni, la Schitul Dragoslavele. Este metoc al Arhiepiescopiei Bucureştilor.

Harta Schitul Dragoslavele

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.