Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Moara Vlasiei
Schitul Moara Vlasiei

Bucuresti

Schitul Moara Vlasiei

Schitul Moara Vlăsiei a fost înfiinţat din inţiativa PF Daniel, Patriarhul BOR, în anul 2008, în jurul fostei bisericuţe a satului Vlăsia, sat desfiinţat în anii ’50 ai secolului trecut.

fără obşte
Schitul Moara Vlasiei Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: com. Snagov, 077165, jud. Ilfov
Acces: se află în plin câmp, în imediata apropiere a punctului nodal Snagov de pe viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov (GPS: 44°40’15.58″N, 26°12’29.40″E)

Schitul Moara Vlasiei legenda

Biserica cu hramul Sf. Împăraţi Constantin şi Elena a fost înălţată prin purtarea de grijă a stareţului Mănăstirii Căldă­ruşani, Martinian Stoicescu, în anul 1927, cu sprijinul locuitorilor din comuna Afumaţi.

Grav afectat de cutremurul din 1977, locaşul va fi reparat de gospodăria de partid, pe terenul căreia se afla în acea perioadă. în prezent se fac demersuri pentru recuperarea terenului bisericii, urmând ca în scurt timp aceasta să fie restaurată şi să se înceapă zidirea unui corp de chilii.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.