Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Moara Vlasiei
Schitul Moara Vlasiei

Bucuresti

Schitul Moara Vlasiei

Schitul Moara Vlăsiei a fost înfiinţat din inţiativa PF Daniel, Patriarhul BOR, în anul 2008, în jurul fostei bisericuţe a satului Vlăsia, sat desfiinţat în anii ’50 ai secolului trecut.

fără obşte
Schitul Moara Vlasiei Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: com. Snagov, 077165, jud. Ilfov
Acces: se află în plin câmp, în imediata apropiere a punctului nodal Snagov de pe viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov (GPS: 44°40’15.58″N, 26°12’29.40″E)

Schitul Moara Vlasiei legenda

Biserica cu hramul Sf. Împăraţi Constantin şi Elena a fost înălţată prin purtarea de grijă a stareţului Mănăstirii Căldă­ruşani, Martinian Stoicescu, în anul 1927, cu sprijinul locuitorilor din comuna Afumaţi.

Grav afectat de cutremurul din 1977, locaşul va fi reparat de gospodăria de partid, pe terenul căreia se afla în acea perioadă. în prezent se fac demersuri pentru recuperarea terenului bisericii, urmând ca în scurt timp aceasta să fie restaurată şi să se înceapă zidirea unui corp de chilii.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...