Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul-Molid
Schitul-Molid

Suceava

Schitul Molid

Schitul Molid a fost înfiinţat în anul 2005. Schitul este încă în construcţie. Biserica şi dependinţele sunt construite din lemn, în stil tradiţional.

9 vietuitori, viată de obşte
Hram: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul
Adresa: str. Belţag, nr. 16 A, sat Molid, com. Vama, 727591, jud. Suceava
Cum se ajunge la Schitul Molid: din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc, pe DN1 7 /E58, 15 km, stânga înainte de Vama spre Frasin, 1 km (GPS: 47°33’29.58″N, 25°43’15.63″E) Egumen: ierom. Gavriil Velicu;
Contact: +40230815435
Program de vizitare: –

Schitul Molid – istoric

Schitul Molid
Schitul Molid 58

A fost înfiinţat în anul 2005. Schitul este încă în construcţie. Biserica şi dependinţele sunt construite din lemn, în stil tradiţional. Schitul se bucură de prezenţa câtorva vestigii: o clopotniţă tradiţională din lemn, care are o vârstă de cca 150 de ani, şi un bordei tradiţional din lemn, de peste 170 de ani.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.