Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Muntioru
Schitul Muntioru

Vrancea

Schitul Muntioru

Schitul Muntioru a fost întemeiat de stareţul Mănăstirii Poiana Măru­lui, Macarie Beşreagă, în 1999, fiind sfinţit de ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei în anul 2001.

3 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Schimbarea la Faţă
Adresă: com. Vintileasca, 627425, jud. Vrancea
Acces: din Râmnicu Sărat, localitate situată pe DN 2/E 85, spre NV, DJ 203H până la Buda; DJ 220, DJ 204L, DJ 204C până la Vintileasca, trecând prin Jitia (45 km). Schitul se aftă la aprox. 7 km de Vintileasca, trecând printr-o frumoasă pădure de brazi, pe un platou înalt; (GPS: 45°36’58.21 „N, 26°39’40.44″E)
Egumen: protos. Macarie Beşliu;
Contact: +40238548899

Schitul Muntioru legenda

Este aşezat în unicul punct de întâlnire a celor trei provincii istorice româneşti: Muntenia, Moldova şi Transilvania. Prin noua ctitorie de la izvoarele Milcovului, se încearcă reînvierea spiritului monahal din vremea Cuviosului Vasile de la Poiana Mărului. Schitul este metoc al Mănăstirii Poiana Mărului.

Schitul Muntioru

Harta Schitul Muntioru

Voteaza articolul
[Total voturi: 20 Scor general: 3.9]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.