Hi, what are you looking for?

Schitul Ostrov
Schitul Ostrov

Valcea

Schitul Ostrov

Schitul este ctitorit între 1520 şi 1521 de domnitorul Neagoe Basarab şi soţia sa, Despina, pe locul unei biserici mai vechi din sec. al XIV-lea.

12 vieţuitoare, viaţă de obşte
Schitul Ostrov Hram: Naşterea Maicii Domnului
Adresa: loc. Călimăneşti, 245600, jud. Vâlcea
Cum ajungi la Schitul Ostrov: din Călimăneşti, în dreptul hotelului Central, dreapta peste pod, pe insulă; (GPS: 45°14′ 43.02″N, 24°20’37.11 „E)
Egumenă: monahia Mariami Mura Tunza
Contact: +40250750244

Schitul Ostrov
Schitul Ostrov 68

Schitul Ostrov Legenda

Icoane făcătoare de minuni: icoana Maicii Domnului Hodighitria (sec. XVI)
Parcul de agrement din jurul mănăstirii este o adevărată grădină botanică. Aici se întâlnesc 47 de specii de arbori, arbuşti şi trandafiri.

Aici s-au călugărit soţia lui Neagoe Basarab, doamna Despina, cu numele de Platonida, şi mama lui Mihai Viteazul, care şi-a luat numele de Teofana.

Schitul Ostrov
Schitul Ostrov 69

Se păstrează din acele vremuri tâmpla aurită, iconostasul din lemn de tei, icoana Maicii Domnului (restaurată în 1791 de Ioan Zugravul). Alte trei icoane de pe vremea lui Neagoe Basarab: Sf. Nicolae, Coborârea de pe cruce şi Sf. Sava se află la Muzeul de Artă, Bucureşti. Din 1522 până în 1890, Schitul Ostrov a fost schit de călugări­ţe, fiind primul aşezământ monahal din România pentru călugăriţe.

Constructie

Biserica a fost pictată, în stil bizantin, între 1752 şi 1760. În anul 1838 biserica scapă de incendiul care a înghiţit chiliile şi celelalte clădiri, care au fost refăcute în anul 1940. Din cauza construcţiei hidrocentralei Călimăneşti, biserica a fost ridicată circa 6 m şi a fost reconstruită casa stăreţie.

Poze

Schitul Ostrov
Schitul Ostrov 70
Schitul Ostrov
Schitul Ostrov 71
Schitul Ostrov
Schitul Ostrov 72
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Editoriale

Între Tradiție și Legendă: Povestea Sf. Gheorghe Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți din calendarul ortodox, iar povestea lui a fost...

Editoriale

Sfântul Gheorghe este una dintre cele mai importante figuri ale creștinismului, iar sărbătoarea lui, care se celebratează pe 23 aprilie, aduce cu sine nu...

Editoriale

Alegerea unui nume pentru copilul tău este o sarcină importantă și poate deveni o adevărată provocare. În multe culturi, numele au o semnificație profundă,...

Istoria bisericii

Mihai Viteazul: Legenda și Moștenirea unui Unificator Introducere Mihai Viteazul este una dintre cele mai importante figuri din istoria României. El este cunoscut ca...