Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Sfantul Ierarh Modest
Schitul Sfantul Ierarh Modest

Arges

Schitul Sfantul Ierarh Modest

Schitul se află la început de drum. Iniţiativa înfiinţării lui aparţine pă­rintelui Modest Ghinea, stareţul Mănăstirii Cetăţuia, Negru Vodă.

3 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Ierarh Modest
Adresă: sat Coteneşti, corn. Stoeneşti, 117675, jud. Argeş
Acces: din satul Coteneşti-Stoeneşti, situat pe DN 72A Câmpulung-Muscel (17 km)-Târgovişte (50 km), drum forestier, spre V, 3 km (GPS: 45°15’3.08″N, 25°8’32.16″E)
Administrator: ierom. Athanasie Gogoneaţă
Contact: +407 45181354; +40763682676

Schitul Sfantul Ierarh Modest legenda

Bisericuţă de lemn în stil maramureşean. Până în prezent nu există decât o singură casă, care adăposteşte vieţuitoarele, dar se intenţionează extinderea schitului şi înălţarea unui cămin pentru bătrânii defavorizaţi. Schitul nu este electrificat.

Schitul Sfantul Ierarh Modest

Harta Schitul Sfantul Ierarh Modest

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...