Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi
Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi

Buzau

Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi

Actualul schit s-a ridicat pe locul Schitului Apşoara, ctitorit înainte de 1700, de către căpitanul Dragomir Băncescu şi soţia sa Stana.

5 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Proroc Ilie, Sfântul Pantelimon
Adresă: sat Săsenii Noi, corn. Verneşti, 127683, jud. Buzău
Acces: 1. din loc. Verneşti, situată pe DN 1 O la 11 km NV de Buzău, DC 52 spre V 2 km până în Săsenii Noi, apoi încă 1 km până la schit; 2. din DN 1 B, indicator la 10 km de Buzău, DJ 203G spre Merei 4 km N; apoi pe DJ 205 8,5 km până la Săsenii Noi; de aici, 1 km V până la schit. (GPS: 45°12’17.0T’N, 26°41 ‘30.87″E)
Administrator: protos. Calinic Marti
Contact: +40756040545
Cazare: 4 locuri

Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi legenda

Schitul devine metoc al Episcopiei Buzăului, apoi, după 1800, metoc al Mănăs­tirii Ciolanu. în anul 1870 biserica de lemn a aşezământului a fost mutată, aceasta fiind în prezent biserică a Schitului Ciobănoaia, nou înfiinţat.

Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi

După 1959 metocul ajunge loc de depozitare a gunoaielor. Va fi reactivat în anul 1994. Biserica de zid, construită în 1996, are hram urile Sf. Ilie şi Sf. Pantelimon. În ultimii ani s-au mai ridicat: un corp de chilii, o cramă pentru episcopie, anexe gospodăreşti etc. Are statutul de metoc al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Harta Schitul Sfantul Ilie Sasenii Noi

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.