Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Sfntii Arhangheli
Schitul Sfntii Arhangheli

Bucuresti

Schitul Sfintii Arhangheli

Schitul Găneasa aşezat pe malul lacului Pasărea, într-un încântă­tor cadru natural este ctitorie a familiei Sorin şi Mihaela Marin.

3 vieţuitoare, viaţă de obşte
Schitul Sfintii Arhangheli Hram: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil
Adresă: com. Găneasa, 077100, jud. Ilfov
Cum se ajunge la Schitul Sfintii Arhangheli: din DN 3 Bucureşti-Constanţa:
1. ramificaţie „la Troiţă” spre NE prin Cozieni până la schit (21 km);
2. ramificaţie din Brăneşti prin Pasărea până la schit (29 km). Din Cozieni drum neasfaltat (GPS: 44°28’59.??”N, 26°17’8.82″E)
Schitul Sfntii Arhangheli Egumenă: stavrofora Mihaela Costache (Mănăstirea Pasărea)
Contact: +407227 47041
Moaste: particele din moastele Sf. Sila, Palsie si Natan de la Sihastria Putnei
Program vizitare:

Schitul Sfintii Arhangheli legenda

Înălţarea sfântului locaş începe în 1995, cu binecuvântarea PF Teoctist. Biserica în stil brâncovenesc a fost proiectată de arhitectul Vladimir Popov, fiind sfinţită pe data de 13 noiembrie 1999 de către IPS Teodosie, actualmente arhiepiscop al Tomisului.

Schitul Sfntii Arhangheli

Primeşte statut de schit din anul 2000. în 2001 se supraetajează corpul de chilii şi se construieşte o frumoasă trapeză. Catapeteasma şi mozaicurile exterioare ale bisericii poartă semnătura celebrului profesor Ion Achiţenie. Vitraliile au fost realizate de Iosif Cadar în 2002-2003, iar pictura (terminată în 2008) aparţine lui Alexandru Nicolau.

Biserica schitului Găneasa este un veritabil sanctuar al sfinţilor români, Sfânta Filofteea, Sfânta Teodora de la Sihla, Sfântul Dimitrie Basarabov fiind zugrăviţi aici cu o măiestrie fără seamăn. în cadrul schitului funcţionează un atelier de croitorie şi broderie.

Schitul Sfntii Arhangheli
Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...