Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Schitul Strunga
Schitul Strunga

Constanta

Schitul Strunga

Mănăstirea a fost înfiinţată în preajma vechii biserici a satului Strunga, construită în jurul anului 1770, din stuf şi lut.

6 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Buna Vestire (biserica în constructie), Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil (biserica veche)
Adresă: sat Strunga, com. Oltina, 907218, jud. Constanţa
Cum se ajunge: din oraşul Băneasa, situat pe DN3 Constanţa (89 km)-Ostrov (52 km), 8 km N pe DJ391 A şi DC 48. Mănăstirea se află situată între satele Răzoare şi Oltina (GPS: 44°7’30.31 „N, 27°38’16.53″E)
Egumenă: monahia Filareta Băltăreţu
Contact: +40724934830, +40788631732

Schitul Strunga legenda

După un secol şi jumă­tate, biserica a fost refăcută din cărămidă arsă, fiind acoperită cu tablă. Satul mai are astăzi doar câţiva locuitori. După 2001 Arhiepiscopia Tomisului a hotărât înfiinţarea în această zonă a unei mănăstiri.

Schitul Strunga
Schitul Strunga 58

Maicile asigură hrana şi îngrijirea persoanelor în vârstă din sat. Până în prezent s-au ridicat un corp de chilii şi trapeza mănăstirii. In construcţie biserica mare a mănăstirii, cu hramul Buna Vestire.

Harta Schitul Strunga

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 3]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.