Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Strunga
Schitul Strunga

Constanta

Schitul Strunga

Mănăstirea a fost înfiinţată în preajma vechii biserici a satului Strunga, construită în jurul anului 1770, din stuf şi lut.

6 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Buna Vestire (biserica în constructie), Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil (biserica veche)
Adresă: sat Strunga, com. Oltina, 907218, jud. Constanţa
Cum se ajunge: din oraşul Băneasa, situat pe DN3 Constanţa (89 km)-Ostrov (52 km), 8 km N pe DJ391 A şi DC 48. Mănăstirea se află situată între satele Răzoare şi Oltina (GPS: 44°7’30.31 „N, 27°38’16.53″E)
Egumenă: monahia Filareta Băltăreţu
Contact: +40724934830, +40788631732

Schitul Strunga legenda

După un secol şi jumă­tate, biserica a fost refăcută din cărămidă arsă, fiind acoperită cu tablă. Satul mai are astăzi doar câţiva locuitori. După 2001 Arhiepiscopia Tomisului a hotărât înfiinţarea în această zonă a unei mănăstiri.

Schitul Strunga
Schitul Strunga 25

Maicile asigură hrana şi îngrijirea persoanelor în vârstă din sat. Până în prezent s-au ridicat un corp de chilii şi trapeza mănăstirii. In construcţie biserica mare a mănăstirii, cu hramul Buna Vestire.

Harta Schitul Strunga

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...