Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Schitul Vidra
Schitul Vidra

Bucuresti

Schitul Vidra

obşte în formare
Hram: Sfânta Treime, Sfinţii Martiri Brâncoveni
Adresă: com. Vidra, 077185, jud. Ilfov
Acces: schitul este amplasat între localităţile Vidra şi Berceni, din Bucureşti pe DJ 401, 7 km SV de la staţia de metrou IMGB; (GPS: 44°16’51.18″N, 26°11 ’58. 79″E)
Egumen: ierom. Andrei Vizante

Schitul Vidra legenda

Schitul a fost construit şi donat Arhiepiscopiei Bucureştilor de către Fundaţia Tezaurul Sacru, patronată de Marcela Ghiulbenghian. Pe un teren de cca 5 ha s-au construit un paraclis şi o clădire (chilii şi sediul fundaţiei). La începutul anului 2008, PF Daniel hotărăşte ca aşezământul donat să devină metoc al Mănăstirii Radu Vodă.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...

Vrancea

Schitul Muntioru a fost întemeiat de stareţul Mănăstirii Poiana Măru­lui, Macarie Beşreagă, în 1999, fiind sfinţit de ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei în...