Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Sfintii Arhangheli Mihail Si Gavriil

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

 

 

Pe 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sărbătoarea Arhanghelilor Mihail și Gavriil și restul arhanghelilor. Cuvântul synaxis înseamnă adunarea credincioșilor pentru a sărbători o sărbătoare sau pentru a face amintirea unui sfânt. Această sărbătoare are și o semnificație specială; este adunarea oamenilor cu îngerii, „unirea lor, adunarea lor și starea în frică în fața Creatorului.” Din cauza căderii diavolului și a îngerilor săi, această sărbătoare este sărbătoarea „ sobrietate și unitate ”a celorlalte puteri angelice care au rămas loiale lui Dumnezeu. „Sărbătorim și contribuția îngerilor și arhanghelilor și ajutorul și sprijinul lor în războiul împotriva puterilor întunecate și a diavolului.”

 

Sărbătorim această sărbătoare a unității dintre îngeri și oameni, iar această unitate nu se află în „viața viitoare” la sfârșitul vremurilor – începe în această lume: îngerii îi dirijează și îi păzesc pe fiii lui Dumnezeu care se luptă în această lume ; ei sunt bucuroși de fiecare păcătos care se întoarce la Dumnezeu; ele transmit rugăciuni către tronul lui Dumnezeu. Prin urmare, există o lucrare liturgică comună între îngeri și oameni. Îngerii oferă o doxologie continuă non-stop și închinare mentală cu oamenii lui Dumnezeu. Ei oferă Sfintei Treimi Trisaghionul: „Cu aceste puteri sfinte, noi păcătoșii spunem trisaghionul. Se adună în jurul sfântului altar cu preotul pentru a sluji împreună cu Liturghia.

Deci, există o singură sărbătoare, o singură sărbătoare comună între oameni și îngeri: „Îngerii cu oamenii sărbătoresc împreună, pământesc cu ceresc vorbesc.” „Prin crucea Ta Hristos, Dumnezeul nostru, îngerii și oamenii devin o singură biserică, cer și pământul este unit, Doamne Slavă Ție. ” Îngerii sunt membri ai Bisericii, trupul lui Hristos. 8 noiembrie este, de asemenea, o sărbătoare specifică a Arhanghelului Mihail, care merge înapoi în istorie, celebrând memoria bisericii sale din Arkadia din Constantinopol.