Hi, what are you looking for?
Cele mai frumoase manastiri din Dambovita. România este bine cunoscută pentru frumoasele sale mănăstiri. Datând din epoca medievală și fiind unice în lume, mănăstirile din Dambovita trebuie să fie plasate pe lista „de văzut” dacă aveți șansa de a petrece ceva timp în acest judet. Un pelerinaj in Dambovita iti va oferi oportunitatea sa vizitezi o parte din aceste manastiri, sa admiri arhitectura religioasa si sa te bucuri de bogatia spirituala a oamenilor din zona aceasta.
Poti sa vizitezi aceste manastiri fie singur, pe cont propriu, intr-un circuit cu familia in masina personala, pe care sa-l planifici de unul singur, fie cu ajutorul unei agentii de turism specializata in pelerinaj. Prima varianta iti va oferi mai multa libertate de miscare iar cazarea la manastirile din Dambovita va fi cu mult mai avantajoasa si ieftina iar in multe cazuri mai de calitate decat la hoteluri sau pensiuni. Avem disponibila si o harta manastirilor din Dambovita, pentru o planificare mai usoara a calatoriei.
Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1530, odată cu înălţarea ei de către Vlad Vodă al V-lea.
Actualul ansamblu arhitectural al Mănăstirii Steiea are ca ultim ctitor, în 1645, pe Vasile Lupu, domnul Moldovei.
Mănăstirea Runcu îşi are începuturile în anul 1997, odată cu venirea pe aceste meleaguri a părintelui lachint de la Sfântul Munte.
Se presupune că prima vatră monahală de la Peştera Ialomiţei a fost întemeiată de Mihnea Vodă cel Rău, în prima jumătate a veacului al...
Mănăstirea Nucet este ctitorie a jupânului Gherghina Pârcălab unchiul domnitorului Radu cel Mare.
Vechimea Mănăstirii Dealu se pierde în negura vremurilor. Se pre-supune că a fost ctitorită de urmaşii domnitorului Munteniei Vlad Dracul, ucis în 1446.
Iniţiativa înălţării Mănăstirii Cota 1000 aparţine Angelei Cojocaru din Moroeni.
Mănăstirea Cobia este unică prin decoraţia sa exterioară în arhitectura noastră bisericească.
Mănăstirea este ctitorie a sculptorului Vasile Gorduz şi a artistei Silvia Radu născută în localitatea Pătroaia-Deal.
Mănăstirea are o arhitectură specifică epocii lui Matei Basarab, fiind ctitoria veispătarului Bunea Gădişteanu, din anul 1654.
In anii 1827-1831, la Bâldana este înălţat un mic schit de către preotul Gheorghe şi prezbitera Maria Bâldănescu.