Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Sfantul Ioan Brazi
Manastirea Sfantul Ioan Brazi

Vrancea

Manastirea Sfantul Ioan Brazi

A aparţinut, ca schit, de Mănăstirea Brazi, fiind întemeiat în anii 1826-1828, de către stareţul Dimitrie de la Mănăstirea Brazi, cu binecuvântarea Episcopiei Romanului şi cu ajutor financiar (8000 de lei) din partea monahiei Suzana.

5 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul
Adresă: loc. Panciu, 625400, jud. Vrancea
Acces: Mănăstirea Sfântul Ioan, Brazi se află nu departe de Mănăstirea Brazi, în partea de V a oraşului Panciu (1 km de centru), oraş situat la 30 km NE de Focşani (18 km pe DN 2/E 85 până la Tişiţa, apoi 12 km pe DJ 205 F) (GPS: 45°54’5.24″N, 27°5’1.39″E)
Stareţă: stavrofora Pavelina Cafagiu
Contact: +40237636824

Manastirea Sfantul Ioan Brazi legenda

Stareţul Dimitrie mută biserica veche de lemn, cu hramul Sf. Gheorghe, la câteva sute de metri depărtare, spre N, pe dealul Neicu. Se vor adăuga, în curând, un rând de chilii şi o clopotnită, noul schit primind hramul Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, având 8 vieţu­itoare.

În 1894 va fi construită o nouă biserică, de zid. în timpul Primului Război Mondial (1916-1918) maicile de la Sf. Ioan, Brazi vor părăsi schitul, revenind, în parte, câţiva ani mai târziu. Biserica ctitorită de preotul Teodor Antohi din Bucureşti, sfinţită în 1936, se va prăbuşi în urma cutremurului din 1940. Aşezământul este desfiinţat în 1960, fiind reactivat după 1999, vechea vatră renăscând cu sprijinul Mănăstirii Brazi.

Harta Manastirea Sfantul Ioan Brazi

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 4]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.